14 Aralık 2011 Çarşamba

Eski Medeniyetler - Mayalar

MATEMATİK UZMANI - MAYALAR - MÖ 1000 Yıllarında Orta Amerikada diğer Medeniyetlerden oldukça uzakta yaşıyan Mayalar,Tıpkı Mısır,Yunan veya Mezopotamyadaki uygarlıklar gibi gelişmiş bir medeniyet oluşturmuşlardır.Mayaların en önemli özelliği ise Astronomi ve Matematik alanındaki çalışmaları oldukça karmaşık yazı dilleriyle bilime öncülük etmiş olmalarıdır.


Mayaların zaman,Astronomi ve Matematik alanlarındaki bilgileri kendi dönemlerinin Batı Dünyasının bilgisinden bin yıl ilerdeydi.mesela Dünyanın bir yıllık dönüşü hakkındaki hesapları bilgisayar icat edilmeden önce yapılan hesaplardan daha kesin ve hatasızdı.Matematikte sıfır kavramı,Avrupa Matematikçilerinin keşfetmesinden 1000 yıl önce Mayalar tarafından kullanılıyordu.Matematikte kendi çağdaşlarından çok daha gelişmiş rakamlar ve işaretler kullanmışlardı.


MAYA TAKVİMİ - Mayaların kullandığı takvimde.ileri medeniyetlerini gösteren delillerden biridir.Mayalar tarafından kullanılan ( Haab Takvimi ) 365 günden oluşmaktadır.Ayrıca Mayalar bir yılın 365 günden biraz daha uzun olduğunuda hesaplamışlardır.Mayaların yaptığı hesaplamalara göre bir yıl 365-242036 günden oluşmaktadır.Günümüzde kullanılan Gregoryen Takvimi ise 365-2425 günden oluşmaktadır.57 görüldüğü gibi iki rakam arasında çok küçük bir fark bulunmaktadır.Buda Mayaların Matematik ve Astronomi konusundaki uzmanlıklarını gözler önüne seren bir başka delildir.


MAYA KEHANETLERİ - Maya kehanetlerine göre 22 Aralık 2012 tarihi Dünya için çok önemli çünkü bu dönemde içinde yaşadığımız çağ sona ererek yeni bir çağ başlıyacak.Büyük bir tufanla gelecek olan bu yeni çağın ipuçları ise bilim adamlarına göre iklimseldeğişimler sayesinde şimdiden gözlemliyebiliyoruz.(Beşinci kutupsal kayma) olarak adlandırılan bu değişimde daha önceki değişimdede olduğu gibi yine kutupların manyetik alanının değişmesiyle meydana geleceğini söyliyenler Dünyadaki iklimlerin değişiminide buna bağlıyorlar.Kutuplar yer ve açı değiştirildiğinde kutuplarda buzlar eriyor.Kaldı ki küresel ısınma sonucu şu anda kuzey kutbundaki buzullar zaten erimeye başlamış durumda Mayalara görede daha önce yaşanan dört çağda tıpkı bu şekilde sona erdi diyor.


Dünyanın enaz 4 kez kutupsal kayma (Kuzey ve Güney kutbu)yaşadığı bilimsel verilerle kanıtlandı. Dünyanın manyetik alanının belirli periyotlarla nasıl değiştiğini bilimsel çevreler açıkladı. Şu anda dünyanın manyetik alanında muazzam bir değişim var.Bunun da en büyük nedeni Güneşte meydana gelen değişimlerdir.İlginç olan Mayalar bunu biliyordu.Konunun bir diğer yanı da Mayaların bununlada yetinmeyip gelecekte tüm insanlığı etkileyecek trajediyi bizlere şifreli bir şekilde duyurmuş olmalarıdır.


Bu şifreye göre Dünya için 2012 yılı çok önemli,yani bu görüşe göre 2012 yılında Dünya yok mu olacak ? Mayalar 2012 için (Zamanların sonu) diyor.Fakat bu Dünyanın topyekün yok oluşu değil,bir fiziksel değişim,Daha önce yaşanan sanki tufan gibi düşünebiliriz.Bu güne kadar Mayaların hangi kehanetleri yerini buldu ? şu anda bilimsel olarak ispat edilen Dünyanın dört kez kutup değişimi geçirdiği bugün bu durum ispatlanmış durumunda ,Günümüz insanları bunu yeni keşfetsede Mayalar bunun farkındaydılar.Bu bile başlı başına önemli bir şey.


Not: Avusturalyalı Bilim Adamı Kolomb öncesi Amerika uygarlıklarından biri olan Mayalara ait Tabletlerde 21 Aralık 2012 Tarihiyle ilgili kehanetin yanlış anlaşıldığını Tabletlerin kıyametten değil yeni bir çağın başlangıcından söz ettiğini ileri sürdü.Tablette 400 yıllık 13.dönemin sonuna denk düşen 21 Aralık 2012 tarihinde gizemli Maya Tanrısı Bolon Yokte'nin Dünya'ya dönüşünü tasvir ettiğini söyledi.

Hiç yorum yok: