2 Temmuz 2007 Pazartesi

Babalar Günü (Derlemeler)

Sevgili Dostlar,
Bu gün size,Dört adet Fotograf sunuyorum. Bunlar bir Baba üç evlat, veyahut iki Baba,iki evlat,yada iki torun olarak algılayın.Babam Rahmetli Yusuf Ziya Rayman,evladı olarak ben Özer Rayman, Torunları Dilek ve Tunç Rayman lar.

Bu gün Babalar günü evlatlarımın Babası olmanın gururunu ve hazzını yaşıyorum.Bir evlat olarak ta ölmüş olan Babamın hasretini evlatlarıma verdiğim sevgi ile bastırmaya gayret ediyorum,Babalar günü önemine binaen derlediğim veciz sözleri sizlere gururla sunuyorum, Yüreği Baba sevgisi şevkatiyle çarpan herkesin Babalar günü Kutlu olsun,Allah dünyadaki sevgilerin en yücesi olan evlat sevgisini,Anne, Babaya vermiştir,Bu sevginin hiç bir menfaati ve kuralı yoktur, Anne ve Babaya evlat sevgisini, evlada AnaBaba sevgisini veren de yine odur.Hayvanlara bile bu sevgiyi vermiştir.
Cenabı hak insan neslinin devamı için kalplere evlat sevgisi yerleştirmiştir. Baba sevgisi tıpkı Ana sevgisi gibi tanımı güç sınırı çizilemez bir sevgidir.Çocuklar için en mutlak sevgi,herkesinde bildiği üzere Anne sevgisidir.Baba sevgisi ise bütünün diğer parçasını oluşturmaktır.Ateşin yaktığından,Güneşin hareket ettiğinden,gerçeğin bir yalan olduğundan,kuşkulan,Fakat benim seni sevdiğimden asla kuşkulanma. Babacığım Babalar günün kutlu olsun.Rahmetin bol,Mekanın cennet olsun.


Sevginin üst noktasını Ana Baba sevgisi oluşturur.asıl olan Baba sevgisidir.Anne Hormonlarından dolayı zaten evladını sever.Her ne olursa olsun ama Babanın sevgisi tamamen içinden gelir.Baba sevgisini koru,o sevgiyi kesip atarsan tanrı da senin mutluluk ışığını söndürür.İnsan Babasına borçlu olduğu saygıyı ancak Baba olunca duyar.Sevgi koşulsuz bağlılıktır.Sevgi çeşitleri doğa ve doğaötesini baz alırsak,sayılamıyacak kadar çoktur.Örneğin Ana Baba sevgisi ,Allah sevgisi,İnsan sevgisi,Eş sevgisi,Bilhassa Ana Baba sevgisi olgunlaşmada mutlaka gereklidir.Ve basamak,basamak yaşanmalıdır.




Ailenin sıcaklığı ,Annenin şevkati,Babanın sevgisi ıyi bir Baba çocuğuna sevgisini gösterirken,diğer taraftan da gerekli olan sertliği gösterir.Anne şevkati ve sevgisi babanın sevgi ile beraber himayesi ve desteği çocuğun ideal gelişmesini sağlamlaştıran özelliklerdir.
Veciz sözler burada hitama ererken ,bir defa daha tekrarlayacak olursak,Yüreği Baba sevgisi şevkatiyle çarpan herkesin Babalar günü defalarca kutlu olsun. Sevgili Dostlar.

Editörün Notu :
Sadece tek bir gün Anne ve Babalarımızın Değildir,Nefes aldığımız sürece bütün günler onlarındır..Sizi ömrümüzün yettiği sürece seveceğiz,sayacağız...



Işıldayan gözlerinle, güleç yüzünle Vakitli vakitsiz, öfke selinle Hiç beğenmediğin, otuz beş yılımla Bana güç veren kudretsin Baba Anama yarsın, bana kanatsın Ne zaman sıkışsam, yanımda varsın inan ki her zaman, aklımda varsın Anlatsam da cilt, cilt, sığmazsın Baba...

Hiç yorum yok: