2 Haziran 2009 Salı

Resim Hakkında Söyleşi (Enis Rayman)

Dereden Tepenin kıymetli Dostları, Bundan evvelde Karakalem ve Resim hakkında bilgiler sunup,Hobi olarak yaptığım Karakalem resimlerden bir demet sunmuştum. Hobilerimin
arasında önemli bir yer tutan Karakalem çalışmalarına fırsat bulduğum nisbette devam ediyorum. Ailemizde benden daha kabiliyetli Resme Profesyonelce eğilen ve yıllar yılı resimle
iştigal eden, ortanca Ağabeyimin yaptığı resimlerden bir demet sunacağım,Resim meraklılarını alakalandıracağından eminim.





Mesleğim Teknik Ressamlık olduğu halde,yağlıboya resim hakkında pek otoriter sayılmam.
Ama Ağabeyim Enis Rayman resimlerinde iddialı ve bu eserlerini satarak prefesyonelce bu
işi yapmaktadır. Burada bir parantez açıyorum, Sevgili Ağabey sizden 800 kilometre uzakta Bodrum Turgutreisteyim Size olan sevgim ve saygının bir işareti olarak senin ağzından kısaca biyografini yazıp resimlerini sütunlarımda sunarken Kalbimin sizlerle olduğunu derc ederim.





İşte senin ağzından Biyografin. ( İstanbul doğumluyum Ankara da olduğum yıllarda, Eşref Üren,Sami Lim,İhsan Cemal Karaburçak ile çalışmalarım oldu.İstanbul Göztepe deki Atölyemde çalışmalarıma devam ediyorum.) Diyorsun, Bende Kardeşin olarak kıymetli resimlerini yayınlıyorum. Mesafeler uzakta olsa kalplerimizdeki sevgi var oldukça Rayman Ailesi yıllarca onurlu soyadıyla daima payidar olacaktır.Hasretle gözlerinden öperim. - Kardeşin Özer Rayman.





Kıymetli Dostlar bugün bu kadarla iktifa etmenizi diler, ömrüm elverdikçe sizlerle olmanın
gururunu yaşıyarak uzun yıllar söyleşimimize devam etmek ümit ve temennisiyle hepinize
sıhhat neşe mutluluk ve saadetler dilerken ,en derin saygılarımı sunarım.




1 yorum:

bast - ANNEKEDİ dedi ki...

Merhabalar.. Şu daha güzel diyemeyeceğim, hepsi birbirinden güzel.Ellerinize gözlerinize sağlık.Daima paletinizin ve fırçanızın boyalı ve ışığınızın bol olması dileği ile.Saygılar.