6 Mayıs 2009 Çarşamba

Dünyaca Meşhur Amerikalı Haber Sunucusu - Larry King (19 Kasım 1933)

Asıl Adı Lawrence Harvey Zeıger olan ünlü Talk - Show sunucusu Larry King 19 Kasım 1933 tarihinde Brooklyn Newyork Amerika da doğdu. Okuldan sonra Florida Radyo İstasyonuna girdi. 1960 larda yerel Talk-Showlara başladı. King henüz ülke çapında yayına başlamamışken Miami de popüler bir Medya siması olmuştu. WIOD Radio ve WTVJ-Tv de yaptığı söyleşi programlarıyla ünlenen King 1970 lerde Miami Herald için yazılar yazmaya başladı. 1978 de ülke çapında bir programına başladı. 1978-1994 seneleri arasında King in sesi milyonlarca Radyo dinleyicisi tarafından Mutual Radyoda The Larry King Show la dinlendi.



Larry King Lıve ilk olarak 1985 senesinde CNN de ünlülerle sohbet ettiği,politik ve güncel konuların işlendiği bir program olarak başladı.King in programına Dünyanın her tarafından izleyiciler bağlanmakta konu hakkında yorum bildirebilmekteydiler. Haftasonu programlarında kariyer ve başarı öykülerini derinlemesine ele alan king, 1994 te ilk günlük eşzamanlı Radyo/ TV Talk Show'unu sundu.1993 senesinde Başkan Yardımcısı Al Gore ve Ross Perot'un münazaralarının yayınlandığı The Larry King Live Show Körfez savaşı hakkındaki program dışında bırakıldığında CNN Tarihinin en yüksek reytingli programıdır.1993 senesinde, The Natıonal Association of Radıo Talk-show Host, king'i yılın Talk-Showcusu seçerken George Washington Üniversitesi,New England Institute of Tecnology, Broklin College, ve The Pratt
İnstitute den de onur dereceleri aldı. 1994 te The American Friends of Hebrew University nin scopusödülüne layık görülen king,1966 senelerindeki Başkanlık seçimleri sırasındaki kapsamlı politik röportajlarıdır.



2000 de Nörobilim konusunda toplumu bilinçlendirme çalışmalarıyla Harvard Üniversitesinin Mahoney ödülünün sahibi oldu. Aynı sene Larry King,Başkan ve Başkan yardımcısı adaylarının röportajları,gelecek planlarının ele alındığı en yüksek reytingli program olmuştu.King 37 Günlük 2000 seçimleri hakkında program maratonunda içlerinde George ve Laura Bush, Al ve Tipper Gore ,Cumhuriyetci Dick Chaney ve Demokrat Joe Liberman ın da bulunduğu ilk röportajlarını veren 348 konukla konuşmuştur. 2000 senesinde diğer dikkat çeken konukları arasında Nelson Mandela, Dalai Lama, Bill Gates, John ve Patsey Ramsey,eski Dedektif Steve Thomas, II.Bob Jones, ve 30 yıldır ilk beraber röportajlarını veren Mary Tyler Moore ve Dick Van Dyke gibi isimler vardır.



2001 de King, Mardy Gras'da XXXIII Bacchus'a taç takan king'e New Orleansın anahtarı verildi.King Programına davet ettiği Barbra Streisand, Al Pacino,Marlon Brando,Erıc Clapton, Monaco Prensi Albert, Madonna, Gordon B. Hınckley,Jim Carrey,Mikhail Gorbachev, Stephen Hawking, Tom Hanks,Oprah Winfrey, Elizabeth Taylor, Diana Ross, Pete Rose, Sting, George Burns, Yasser Arafat,Tom Cruise,Margaret Thatcher, Michael Jordan, Prince, Sammy Davis Jr. Bob Hope, Cal Ripkin Jr. ve Bette Davis gibi dünyaca ünlü isimlerle adından söz ettirmeğe ve bu işte bir numara olduğunu vurgulamaya devam etmektedir.



Entertainment Tonıght'ın usta röportajcısı diye adlandırdığı King,Ghostbuster II.Primary Colors, Contact,The Kid, The Contender ve America's Sweethearts'ın da aralarında bulunduğu onsekiz filmde rol aldı.Murphy Brown, Frasier and Murder, One gibi dizilerde kingin oynadığı dizilerdir.
Larry King Cardiac Faundatıon'ı kuran ve böylece yeterli maddi durumu olmayıp kalp hastası olan insanlara yardım etmeyi amaçlıyan king, bunun yanı sıra Amerikan kalp vakfıylada bağlantı içindeydi.Andy, Larry Jr, Chaia, Chance ve Cannon adlarında beş çocuk babası olan king, yedinci eşi Aktrist Shawn Southwick King'le 1997 Eylülünde evlendi. Onbir kitap yazan King'in ilk kitapları 1988 de yazdığı Tell it to the King, ve 1995 te yayınlanan The Best of Larry King Live'dir. Amerikanın haftalık gazetesi USA Today dada bir köşesi vardır.



Mehaz - Biografi INFO

Hiç yorum yok: