20 Ağustos 2009 Perşembe

Anzer Balı - Dertlere Deva,Hastalıklara Şifa


Anzer Balı Türkiyede üretilen ve Dünyada eşi emsali bulunmayan kır çiçek flora örtüsüne sahip İngiliz-Alman Botanikçiler araştırmalarda 450-500 çeşit çiçek bulunan, bunların içinde 80-90 tane endemik çiçek yalnız Anzerde yetişmekte ve bu çiçeklerden arıların topladığı bal dertlere deva hastalıklara şifa dünyaca ünlü Anzer çiçek balıdır. Haziran ayının ilk haftasıyla birlikte kısmen karlı bölgelerde Kardelenlerle birlikte Bahara ve yeşilliğe ilk adımını atan Anzer güzelliğini Haziranda başlayıp Temmuzda zirveye taşıyıp Ağustosta tamamlar.Haziranın son haftasında gözlerini çiçeklere açan arılar Ağustos ayının ortasına kadar ballarını tamamlar.




Anzerde iklim şartlarına bağlı olarak Ağustosun birinci yada ikinci haftasında sağılma (Hasad edilme) denilen işlemle ballar kovanlardan alınır.Hava şartlarının etkisine çayırların (Çimenlerin) erken biçilmesine bağlı olarak bal üretim miktarı değişiklik arz etmektedir.Çok az hatta hiç olmadığı yıllar olmuştur. Anzerde ağaç yetişmemektedir. Bu yüzden Anzer balında sadece Anzer yöresinde yetişen endemik çiçeklerin polenleri bulunmalıdır. Aksi halde gerçek Anzer balı değildir. Anzer balının sahte olup olmadığını anlamak için polen analizi yapılmaktadır.




Anzer balına dışarıdan şeker veya herhangi başka bir katkı maddesi verilmemektedir.Anzer balı ısıl işlem görmeden sağılmaktadır. 40 derecenin üzerindeki sıcaklıklar balın içindeki enzimleri ve polenleri etkisiz hale getirdiğinden soğuk sağım yapılmaktadır. Anzer balı ekmeğe sürülüp kahvaltıda tüketilen normal ballardan değildir.Anzer balı genellikle hastalıklara şifa niyetiyle tüketilmektedir.Anzer balı Dededen toruna Osmanlı İmparatorluğundan beri ilaç olarak kullanılarak gelmektedir. Osmanlı Padişahlarına Anzer balı macunu olarak verilirdi.Anzer balı birçok hastalığın şifa kaynağıdır. Sıralayacak olursak şunları görebiliriz.




Anzer balı,Ağrı ve sancıları giderir, Ameliyat yaralarını erken kapatır, Ağız yaralarını iyileştirir,Akciğer hastalıklarını iyileştirir, Bağışıklık sistemini düzenler, Bademcik iltihabını yok eder,Bağırsak düzensizliklerini ve iltihabını giderir, Büyüme ve gelişmeyi son derece etkiler, Beyin hastalıklarını iyileştirir,Cilt bozukluğunu lekelerini giderir, Cinsel gücü arttırır,Damar sertliğini damar tıkanıklığını yokeder, Dengesiz beslenme sorunlarını giderir,Gözleri güçlendirir, Gelişimi hızlandırır,Halsizliği giderir,Hazmı kolaylaştırır,Hafızayı güçlendirir,İshali keser, İştah açar, Kabızlığı giderir, Kalp çarpıntısını giderir.




Kanı temizler, Kasları güçlendirir, Kemikleri kuvvetlendirir, Kilo yapmaz, Kısırlığı giderir,Mide ülseri bağırsak hastalıklarında tedavi edici, Metabolizmada bozulan dengeleri kurar,Nezle ve Grip hastalığında tedavi edicidir,Öksürüğü astım hastalığını tedavi eder sinir sistemini rahatlatır, Prostatı önler,Sedef hastalığını tedavi eder, Saç dökülmesini önler,Sarılık hepatit B-C Hastalıklarında tedavi edicidir,Sporcularda enerji arttırır doping etkisi yapar,Vücudun halsizliğini giderir,Yumurtalıkları tedavi eder.Her derde deva olan bu balın hakikisini bulursanız bol bol yiyin şifa niyetine, Hepinize sağlıklı bir yaşam dileyerek buluşana dek hoşça kalın kıymetli Dostlarım.


1 yorum:

Unknown dedi ki...

selam ,blogunuzu keyifle inceliyorum.cok doyurucu bilgiler var.basarılarınızın devamını dilerim..