14 Şubat 2009 Cumartesi

14 Şubat Sevgililer Günü...

Sevgililer Günü heryıl 14 Şubat'ta kutlanır. Aslı Eski Roma İmparatorluğu Kilisesine dayanır. İsmini Valentine adında bir din Adamı isminden alır. ( St. Valentine Day ) Zamanın Roma İmparatoru II. Claudius savaşacak erkek bulamadığı için evliliği yasaklamıştı.Buna rağmen
Papaz Valantinus sevenleri gizlice evlendiriyordu. Bir zaman sonra bu durum Valantinus un canına mal olur.İdam edildiği 14 Şubat 269 Sevgililer Günü olarak tarihe geçti. O gün bu gündür kutlanıyor.



Yıl 1961, 27 Yaşında hayatın gidişatına uyarak yaşamına devam eden, bir genç olarak evlenmeyi aklına getirmeyen biriydim. Ta ki Sevgili Eşimi görene kadar, Hani Şimdikilerin Elektrik alma tabirine ziyadesiyle hak veriyorum ( Zannederim ki çok büyük voltajla çarpıldım ) 1961 yılına kadar sergüzeşti bir hayat yaşayan ben, Benliğimi saran bu güzele, ilk gün ne kadar Aşıksam aynı hisleri bugünde duyuyorum.Biz aşkı ve sevgiyi yakalamış iki kalp olarak, bir kalpte birleşmiş, mutluluğu yakalamış, dünyanın en şanslı ikilisi olarak ölene dek deyip, bu ölümsüz sevgiyi yakaladık. Kolay kolay bırakmayıp, Rayman III Ailesi olarak Bütün Sevenlere Aynen bizim Mutluluğumuz gibi bir yaşam yakalamalarını temenni ederiz.



Sevgi Kalbin ilacıdır, Son kullanma tarihi ecele kadar...Bunu yaşatmak ,ölümsüzleştirmek seven iki kalbin ilk günün heyacanını yıllar boyu yaşatmalarına dayanır. Aşk ve Sevgi uğruna ölmek değil,uğrunda ölecek sevgiyi bulmaktır. Bu sevgiyi bulduğunuz zaman o zaten son kullanma tarihine kadar sizi terketmeyecektir.48 Yıl aynı yastığa baş koymuş Sevgili eşime, Güneşime, Ayıma, Yıldızıma, Kainatıma , Biriciğime ölene dek söyleyeceğim bir sözüm var.

Sen Kalbimsin,Ruhumun derinliklerine kazınan
Sen Gönül çiçeğimsin,Bedenimden kopmayan
Sen damarımsın,Ruhumda var olan
Sen benim Vazgeçilemezimsin,Göznurum
Sevimli Hayatımsın.



Bütün Sevenlere ve Sevilenlere Mutluluklarının Daim olmasını temenni ederek, Hoşça kalın der, Dünya Sevgililer gününü, sevgi çiçekleriyle kutlamanızı dilerim . Saygılarımla.
Güzel bir şiirden alınmış bir paragrafı okuyarak günün önemini analım.



Bir gün bir el uyandırdı beni
Kimsin dedim
Azrailim dedi
Ölüme o zaman isyan etmiştim
Ölümden o kadar çok mu korkuyorsun
Dedi
Evet korkuyorum
Niçin dedi
Sevdiğimi birdaha göremeyeceğim için
Onu o kadar çok mu seviyorsun
Dedi
Evet ölümüne seviyorum
Baktım gidiyor
Hani canımı alacaktın
Bana baktı ve güldü
Sen zaten ona
OLAN
SEVGİNDEN
ÖLMÜŞSÜN
DEDİ
Sevmek kalem alıp çizmek değil
Sevmek kalem alıp söz yazmak değil
Sevmek kuru bir ifade olan SEVİYORUM demek değil
Sevmek sevdiğinin uğruna
KEFEN GİYMEKTİR....


1 yorum:

noodles kalafatt dedi ki...

kelime çeşitliliği ile süslemeler ,yapmaya gerek duymayacak kadar sadeliği hak eden bu güzel mutluluk hiç bitmemesi temennilerimle,