10 Ocak 2009 Cumartesi

Bermuda Şeytan Üçgeni

Bermuda Şeytan Üçgeni - Atlantik Okyanusunda çok sayıda uçak ve Geminin kaybolduğu bölgenin adıdır. Bu Bölge Amerika Sahil Koruma Örgütünün 7 no lu Bölge Müdürlüğünün 5720 sayılı sirküler yazısında şöyle tarif edilmektedir. Bermuda üçgeni yada Şeytan Üçgeni diye anılan hayal ürünü yer. Atlantikte ABD nin Güneydoğu kıyılarında açıklanamayan Gemi,Tekne ve Uçak kayıplarının çok yüksek oranda yer aldığı bir alandır. Bu üçgenin köşelerinde Bermuda, Floridadaki Miami ve Puerto rico daki San Juan olduğu kabul edilmektedir.



Kimsenin açıklama getiremediği bu esrarengiz fenomen, içinde Bilim Adamlarının da bulunduğu
pek çok insan tarafından - Doğaüstü bir takım güçlerin yaptırımı - olarak algılandı ve öyle lanse edildi. Bu açıklamalar arasında kayıp kıta Atlantisin orada bulunup ( Bu düşünceyle paralel olarak Atlas Okyanusu ismini almıştır. ) Kayıp kıtanın hiçbir zaman anlaşılmayan teknolojik ve manyetik kayıp aygıtlarından birinin etkisinden veya o bölgenin defalarca Dünya dışı varlıkların ziyaretlerinde orada yarattıkları manyetik alanın bir etkisi olduğu,Hatta Kristof Kolombun bile tuttuğu günlüklerde o bölgede gökyüzünde uçan tanımlanamaz cisimlerden bahsedildiği iddia edilmiştir. Bu esrarengiz üçgen ile ilgili olarak yapılan son iddia ise uzun yıllardır devam eden araştırmaların birkaç yıl önce bir sonuç verdiğinin iddia edilmesiyle ortaya çıktı. Bu son iddiaya göre tüm bu gizemli olaylar aslında basit bir Doğalgaz cilvesi idi.


Yeraltından fışkıran doğalgazlar sadece yüksek kara parçalarından değil Deniz ve Okyanus tabanlarından da çıkarlar. Çünkü deniz tabanları da üstü suyla kaplanmış alçak kara parçalarıdır.Ancak Okyanusların derinliklerindeki bölgelerden çıkmak isteyen doğalgazlar oradaki çok düşük ısının da etkisiyle katı hale dönüşürler. ve hidrat denilen beyaz ve tebeşirimsi bir madde halinde gelirler. Çok derinlere dalabilen robot kameraların bu bölgede karbeyaz okyanus tabanını ve bazı Gemi enkazlarını resimlemesinden sonra konuya şu bilimsel açıklama getirilmiştir.


Bu Bölge Gulf Stream denilen sıcaksu akıntısınında geçtiği yerdir. Tabanın bazen ısınması yüzünden bu tebeşir gazlar erir ve sudan hafif oldukları için yüzeye doğru yükselirler. O anda tabandan yüzeye kadar suyun yoğunluğu azalır. O sırada oradan geçen ne varsa derin bir kuyuya düşer gibi hızla okyanusun dibini boylar. Çünkü yoğunluğu düşen su,gemileri taşıyacak kaldırma kuvvetini oluşturamaz.Gazın yükselmesi sona erince yoğunluk tekrar eski haline döner. ve geriye hiçbir iz kalmadan kocaman Gemiler kilometrelerce derine gömülmüş olurlar.



Uçakların düşerek kaybolması ise yine aynı sebeptendir. Yüzeye çıkan doğalgazlar havadan da hafif oldukları için yükselmeye devam ederler. Bu kez yoğunluk azalması,bölgenin üzerindeki
Atmosferde oluşur. Oradan tesadüfen geçen bir Uçak hemen irtifa kaybeder ve motorları durur.
Çünkü motorlarındaki benzinin yanması için oksijene ihtiyaç vardır. ve düşük yoğunluklu havanın içindeki oksijen miktarı motorların çalışması için yeterli değildir. Böylece uçak da hızla Okyanus tabanına doğru inişe geçer.



Yeryüzünün bir köşesi olan Bermuda da olup biten bu olaylara acaba başka Dünyalardan gelen güçler mi neden oluyor. ? Kimbilir bir soru yumağı. Çözülürse Bütün Dünya gibi bizlerde öğrenmiş olacağız.


Hiç yorum yok: